Harry Potter - Golden Snitch 2 Emma Refvs Kuriosa: Den hemska staden Gotham

torsdag 4 september 2014

Den hemska staden Gotham

DC Comics fortsätter att utveckla Batman och Gotham-genren och den nya TV-serien "Gotham" (verkar faktiskt kunna leverera något nytt och spännande!
Serien kommer att ha kriminalpolisen James Gordon som huvudkaraktär och första avsnittet kommer att utgå ifrån den tidpunkt då Bruce Wayne aka Batman ser sina föräldrar bli mördade, men istället för att hoppa framåt tills att han vuxit upp och tagit på sig sin superhjältedräkt, så stannar serien kvar där och visar hur den nyexaminerade James Gordon tar sig an fallet av Bruce Waynes mördade föräldrar.

I pilotavsnittet så berättar de bl.a. om skurkarna som kommer att finnas med, först och främst The Penguin och den helt nya karaktären, speciellt skriven för TV-serien, Fish Mooney.
Jag ser mest av allt framemot att få se 15åriga Camren Bicondova i rollen som Selena Kyle aka Catwoman. Catwoman har en väldigt spännande historia bakom sig och det vore så sjukt kul om de tog upp det i TV-serien, hoppas hoppas!
En annan sak som sker i Gotham-universumet är en ny serietidning som heter "Gotham Academy", vilket jag ser framemot ännu mer än TV-serien!
Gotham Academy är skapad av Karl Kerschl, Becky Cloonan och Brenden Fletcher. Det började med att Becky Cloonan började fundera över hur det skulle vara att växa upp i Gotham - att ligga i sängen för att sova och att se Batman-signalen lysa upp genom fönstret...
Därifrån växte det till en väl ansedd privatskola med elever i tonåren, varav en heter Olive Silverlock och går på skolan via ett Wayne Stipendium. Något hände henne under sommarlovet som har gjort att hennes betyg har börjat fallna sedan hon kom tillbaka till skolan och hon har börjat sucka och himla med ögonen när Batman kommer på tal...
Läs mer i den intressanta intervjun med Becky Cloonan på The Mary Sue.
Från MTV's exklusiva publikation av Gotham Academy-karaktärsblad.
Jag vill avsluta med att berätta om den gräsrotsfinansierade ("crowdfunded") tecknade filmen "Hullabaloo".
Ett gäng animatörer och andra sorters konstnärer och skapare från jätteföretagen Disney och Dreamworks har gått ihop för att själva skapa en handtecknad steampunkfilm. Det är ett sätt att göra animerade filmer (exempel: Pinocchio) som sällan används idag och håller på att dö ut till fördel för datoranimationer (exempel: Toy Story).

Utöver denna sjukt bra anledningen till att uppmärksamma detta projekt, så är det en steampunk-berättelse (något jag är hemskt svag för) om två flickor, Veronica Daring och hennes vän Jules - Mannen bakom storyn (James Lopez) ville nämligen "skapa positiva kvinnliga förebilder inom vetenskap, teknik och sci fi".


Hullabaloo använder sig av Indiegogo som crowfunder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar