Harry Potter - Golden Snitch 2 Emma Refvs Kuriosa: FeministFredag #6

fredag 18 juli 2014

FeministFredag #6

Låt oss börja med veckans största nyhet: Marvel lanserar en kvinnlig Thor! Serieförfattaren Jason Aaron (som tidigare har levererat en av mina favoritserier Scalped) som fått äran att skriva den nya Thor säger;
“This is not She-Thor. This is not Lady Thor. This is not Thorita. This is THOR. This is the THOR of the Marvel Universe. But it’s unlike any Thor we’ve ever seen before.”
För mer information, läs Marvels announcement.

I en Sesame Street-bokstavsbok från 1998, under bokstaven F, så kan du hitta den här chilla "sluta med fat shame"-uppmaningen. Det är okej att vara tjock, inget mer med det.

Låt oss bara ta lite tid för att uppskatta TV-serien Orange is the New Black nu när den andra säsongen har släppts (eller ja, redan 6 Juni). Är den verkligen så genial, förtjänar den hypen? Eh...
Nej förlåt, jag ska ge ett bra exempel.

På tal om hype - Scott Pilgrim! I det första seriealbumet ("Scott Pilgrim's Precious Little Life") får vi se ett utmärkt exempel på hur man ska läsa av sexuella situationer (gäller alla). Finns det en tvekan, så bah, gör det inte.

Till sist, något som jag själv är skyldig till... studier visar att kvinnor ber oftare om förlåtelse än män, för saker som typ, har med personligt utrymme att göra. Så företaget Pantene, som gör hårvårdsprodukter, gjorde en reklamfilm riktad till kvinnor, där de bad dom att sluta be om förlåtelse!
(Rekommendation: Om ni fortsätter titta på spellistan till youtube-filmen så kommer fler viktiga, tankeprovocerande, feministiska reklamer att komma upp).

Hoppas att ni får en bra helg allesammans! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar